+36 (22) 340-285, +36 (30) 313-6329

5 éve

TIPP-TÁR 2. A tetőtér hőszigetelése

2. A tetőtér hőszigetelése
Használaton kívüli tetőterek esetében a hőszigetelés leggyakrabban vízszintesen helyezkedik el, közvetlenül a födémre. Általában ilyenkor rugalmas, kis testsűrűségű kőzetgyapot használata javasolt.

Magastetőnk hőszigetelése során terekedjünk arra, hogy jó minőségű, alacsony lambda értékű (hőátbocsátási tényező) hőszigetelő anyagot válasszunk. Minél alacsonyabb az érték, annál jobban szigetel a termék, tehát alacsonyabb lesz a magastetőnk hővesztesége télen illetve nem forrósodik át a tetőtér nyáron. 

A poliuretán táblákkal történő felújítási megoldással nemcsak tetőnk hőszigetelő hatását növelhetjük többszörösére, hanem az egyéb felmerülő problémák, hiányosságok is orvosolhatók és mindez a lakótér megbontása nélkül kivitelezhető. 

Nagyon sok gondot tud okozni a nem megfelelő minőségű vagy rosszul beépített belső páratechnikai réteg, amelynek feladata, hogy meggátolja a fűtött helyiségekből kiáramló pára bejutását a hőszigetelő rétegbe. A tetőtér felújítása során meg kell győződni arról, hogy a korábban beépített tetősík fólia párazáró vagy páraáteresztő tulajdonsággal rendelkezik-e. A nem légtömör, sérült párazáró fólia nagyon rövid idő, akár egy fűtési szezon alatt a hőszigetelő réteg, sőt a tetőszerkezet végleges károsodását okozhatja.

Tetőtér beépítésekor az ellenlécek magassága fogja biztosítani az átszellőztetett légrést, amely segít, hogy elkerüljük a tető nyári átmelegedését. Az ellenlécekre merőlegesen szegeljük a tetőléceket és rakjuk a cserepeket.
(A homeinfo.hu és a hufbau tippjei)
 
 
Segítségre van szüksége? Kérdezzen tetőszakértőnktől!